Google Руско Завъртане (Russian Twist) - Различното Упражнение за Корем | Тренирай 2.0

19.11.2013 г.

Widgets

Руско Завъртане (Russian Twist) - Различното Упражнение за Корем

11/19/2013

Руско Завъртане (Russian Twist) - Различното Упражнение за КоремРуското завъртане е едно различно упражнение за корем. На много места в интернет пространството можеш да го срещнеш като Russian twist, а на български като руско извиване.
Упражнението е много добро, що се отнася до тренировката за корем. Натоварват се страничните коремни мускули, така наречените коси мускули. С това упражнение ще добием по-здрави коремни мускули, баланс и координация.

От къде идва наименованието на упражнението няма единодушна информация. Според приятелите ни отвъд океана от бившият зловещ Съветски съюз : - )


1.Лягаме на пода. Добре е да поставим краката си под нещо, така че да останат неподвижни от към стъпалата (можем да изпъляваме упражнението и с партньор).Краката са свити в коленете. Гърбът е изправен, като наподобява изходно положение на военни коремни преси (образува 45 градусов ъгъл спрямо бедрата). Ръцете са изпънати напред пенпендикулярни на торса. Това е стартовата ни позиция.

2.Завъртаме горната част на тялото си надясно, като водещи са ръцете. При завъртане ръцете трябва да бъдат пенпендикулярни на бедрата. Задържаме за секунда и завъртаме наляво, като първо достигаме стартова позиция, а след това продължаваме, така че ръцете ни отново да са пенпендикулярни на бедрата.

3.Много е важно да дишаме, а не да задържаме дъха си.Вдишваме по време на движение, издишаме в крайна точка.

4. Повтаряме


Руско Завъртане (Russian Twist) - Различното Упражнение за Корем - с партньор


Можем да добавим различна тежест, която ще увеличи натоварването-дъмбел,пудовка, диск с тежест,медицинка топка, раница, бутилка и прочие.

Още един начин за изпълнение на упражнението е стапалата да не бъдат поставени неподвижно, а повдигнати във въздуха, което още повече ще увеличи натоварването.


Руско Завъртане (Russian Twist) - Различното Упражнение за Корем - вдигнати крака+тежест

Руско Завъртане (Russian Twist) - Различното Упражнение за Корем 


Тренирай - Сам Избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+

НАЧАЛНА СТРАНИЦА <===> ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

© 2013-2018 Тренирай 2.0. Всички права запазени. Дизайн Templateism

Back To Top