Мечешко ходене

Мечешко ходене

Мечешкото ходене е упражнение със собствено тегло натоварващо цялото тяло. Можем да определим рамената, коремната област и краката като мускулни групи , върху които пада по-голяма част от натоварването. Едно от любимите упражнения на състезателите по бойни изкуства, изграждащо сила и издържливост у трениращия.

 

1.Стартовата позиция наподобява тази на индийските лицеви опори (Обърната V-образна форма). Ръцете са поставени на ширината на раменете, но по-напред спрямо цялото тяло. Краката и коремът са стегнати.

2.Правим първо движения с едната ръка, след което следва движение с противополжният крак ( лява ръка <=> десен крак ; дясна ръка <=> ляв крак )

3.През цялото време се стремим, да държим гърбът изправен, краката и коремът стегнати.Придържаме се към V- образната форма на тялото.

4. Не задържаме дъха , вдишваме и издишаме

5. В повечето случаи упражнението се прави за изминато разстояние или определен брой крачки

6.Упражнението е дори по-ефективно ако се изпълнява назад (водещи са краката а не ръцете , вървим назад).

Мечешко ходене , упражнение със собствено теглоТренирай - Сам избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+

ОЩЕ ПО ТЕМАТА :

 

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар