Сумо Клек

Сумо Клек

Сумо клек е упражнение за крака. Може да бъде изпълнявано със собствено тегло или допълнителни тежести. Акцентът на упражнението пада върху вътрешната и задната част на бедрата, както и върху седалището.Името на упражнението идва от това , че то наподобява стартовата позицията на сумистите преди началото на двубой.

1.Поставяме краката на широчина по-голяма от тази на раменете.Пръстите на краката са в пенпендикулярна позиция спрямо торса. Гърбът и гърдите са изправени , коремът стегнат, главата е в неутрална позиция.

2.Спускаме бавно като вдишваме. Спускаме до тогава , докато бедрата заемат успоредна позиция спрямо пода. Продължаваме да държим тялото стегнато – гърдите,гърбът и коремът.

3.Повдигаме се бавно нагоре като издишаме. Цялото напрежение от движението трябва да падне върху бедрата и седалището.Държим тялото стегнато.

4.Повтаряме

Сумо Клек

Тренирай - Сам избираш !

Станете фен на Тренирай в Facebook , последвайте ни в Тwitter , или ни добавете във вашите кръгове в Google+

OЩЕ ПО ТЕМАТА:

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар